Bänkskivor i natursten och komposit

Din leverantör av bänkskivor till kök och badrum

Letar du efter bänkskivor av natursten eller komposit? Oavsett om det är till kök eller badrum, en enkel stenskiva eller en komplett inredning, till ditt hem eller en verksamhet och andra publika miljöer, så hjälper vi dig genom hela processen. Från materialval och design, till måttagning och tillverkning efter just dina önskemål och behov. Vi hjälper dig även med leverans och montering, antingen själva eller genom någon av våra samarbetspartners.

Med ett brett sortiment av hög kvalitet till rimliga priser och snabba leveranser ser vi till att du får de bänkskivor du vill ha!

Kök med bänkskivor av kalksten
Kök med bänkskivor av granit
Ett kök i Kashmir White (granit)

Vi säljer även hoar och kranar

För att kunna leverera en komplett bänkskiva till ditt kök eller badrum erbjuder vi även ett stort sortiment av hoar och kranar, i olika prisklasser. Har du ordnat det på egen hand från annat håll så går det givetvis lika bra!

Ta en titt i sortimenten hos några av våra leverantörer:
Nordic Tech
Franke
Strand Stainless
Intra
Tapwell
Decosteel

Natursten eller komposit, marmor eller granit – Vilket material är bäst för bänkskivor?

Kanske vet du redan exakt vilket material du vill ha till dina bänkskivor? Då kan du vara säker på att vi kan leverera det åt dig, för det vi inte har hemma i lager tar vi hem. Men för de allra flesta så är det första, och kanske största valet man ställs inför vid köp av bänkskivor vilket material man ska välja. Det finns ett närmast oändligt utbud, och en mängd olika faktorer att ta hänsyn till, och det kan lätt kännas övermäktigt. Vi finns där för dig med råd och tips, för att du ska kunna göra det val som känns rätt för dig. För det finns helt enkelt inget rätt eller fel, utan det är en fråga om avvägningar mellan form och funktion, budget, eget tycke och smak, och en del praktiska avvägningar.

Tycker du det är viktigt att din bänkskiva är av äkta sten? Då finns det ett stort utbud av granit, marmor och andra naturstenssorter. Kanske du dessutom helst har en svensk stensort? Det finns många fina svenska graniter, så som Grå Bohus, och till och med flera lokala stensorter, så som Bjärlövsgranit och inte minst – svart Diabas!

Är det kanske viktigare med mer förutsägbar färg och mönstring än vad den mer varierande naturstenen ger, och dessutom med ett om möjligt ännu större utbud? Då finns hela katalogen av komposit och keramik från Silestone och Dekton att välja på!

Kanske lockas du av en klassisk bänkskiva av marmor eller kalksten? Det finns få stensorter som kan slå vit Carraramarmor, eller en Ölandskalksten! Så länge man är införstådd med att dessa stensorter är mindre motståndskraftiga mot mekanisk och kemisk påverkan, och är beredd att vidta de försiktighetsåtgärder som krävs eller uppskattar den patina de för över tid, så har de fortfarande sin självklara plats i många inredningar. Önskar man svensk marmor finns till exempel Ekebergsmarmor och Kolmårdsmarmor.

För mer information om några av de material vi erbjuder för bänkskivor:
Granit och Granitliknande
Silestone
Kalksten
Marmor
Skiffer
Svenska Stensorter
Lågpris

Ta första steget mot ditt drömkök

Tveka inte att kontakta oss med dina frågor och funderingar! Du når oss enklast via mail (info@marmorgranit.se) eller telefon (044-21 34 40). Har du vägarna förbi Kristianstad är du givetvis välkommen in för att titta på materialprover.

Nedan hittar du lite användbara hjälpmedel inför prisförfrågan:
7 Steg vid köp av Bänkskiva
Exempel på skiss vid offertförfrågan
Orderblankett
Skötsel-bänkskivor

Rulla till toppen
Facebook
Instagram